Werk-Studietrajectprogramma

Programma voor Werk-Studietraject voor Jongeren.

I AM JONG

Meer dan 500 bezoekers per maand.

Doelstellingen

1.Jongeren helpen bij het behalen van een startkwalificatie.

2.Praktische werkervaring en vaardighedenontwikkeling bevorderen in diverse vakgebieden.

3.De kansen van jongeren op de arbeidsmarkt vergroten.

Programma-onderdelen

1.Evenemententraining: Jongeren leren hoe ze succesvolle evenementen kunnen organiseren en uitvoeren, met aandacht voor planning, marketing, logistiek en budgettering.

2.Verkooptraining: Deelnemers krijgen inzicht in effectieve verkoopstrategieën en klantrelatiebeheer, om zo hun commerciële vaardigheden te verbeteren.

3.Duurzame training: Jongeren worden bewustgemaakt van het belang van duurzaamheid en leren hoe ze duurzame praktijken kunnen toepassen in hun toekomstige werk.

4.Sport (Fit Werk): De fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers wordt bevorderd door middel van sportactiviteiten en het aanleren van gezonde leefstijlgewoonten.5. Stages: Jongeren krijgen de kans om stage te lopen bij lokale bedrijven en organisaties, waardoor ze waardevolle werkervaring opdoen en hun professionele netwerk uitbreiden.

Kennis- en vaardigheidsontwikkeling

1.Communicatie: Cursussen in effectieve communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, om jongeren te helpen bij het opbouwen van sterke relaties en het uitdragen van hun ideeën.

2.Computergebruik: Training in het gebruik van essentiële computerprogramma’s en digitale vaardigheden, zoals tekstverwerking, spreadsheets, presentatiesoftware en internetgebruik.

3.Projectmanagement: Workshops om jongeren te leren hoe ze projecten succesvol kunnen plannen, organiseren, uitvoeren en evalueren.

Doelgroep

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar die hun opleidingsniveau willen verhogen en hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten.

Duur

Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit verschillende modules die in een flexibel schema kunnen worden gevolgd, afhankelijk van de individuele behoeften en beschikbaarheid van de deelnemers.

Resultate

Aan het einde van het programma zullen de deelnemers:
1 - Een startkwalificatie hebben behaald.
2 - Praktische werkervaring hebben opgedaan in verschillende vakgebieden.
3 - Nieuwe kennis en vaardigheden hebben ontwikkeld om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.