Onze Intake

Het doel van deze aanpak is om een gestructureerd en geïntegreerd systeem te creëren voor het ondersteunen van cliënten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hoe wordt dit bereikt?

Dit wordt bereikt door het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) en het verzamelen van relevante informatie om effectieve begeleiding, coaching en training te bieden.

Proces

Stap 1

1. ICT: Het doel van het gebruik van ICT is om een efficiënt en toegankelijk systeem te implementeren voor het beheren van cliëntgegevens, het bijhouden van afspraken en het delen van relevante informatie tussen teamleden en cliënten. Dit maakt het mogelijk om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Stap 2

2. Persoonlijke gegevens: Het verzamelen van persoonlijke gegevens helpt om de behoeften, voorkeuren en achtergrond van elke cliënt te begrijpen. Deze informatie wordt gebruikt om individuele begeleiding en ondersteuning op maat te bieden, wat bijdraagt aan een succesvollere en effectievere aanpak.

Stap 3

3. CV opstellen: Door het opstellen van een CV voor de deelnemers krijgen ze een professioneel en gestructureerd overzicht van hun werk- en opleidingsachtergrond. Dit helpt bij het identificeren van sterke punten, vaardigheden en mogelijkheden voor groei, evenals het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt.

Stap 4

4. Afspraken vastleggen: Het vastleggen van afspraken voor verdere begeleiding en ondersteuning zorgt ervoor dat deelnemers op de hoogte zijn van hun traject en dat er een duidelijke structuur en planning is voor hun voortgang.

Stap 5

5. Leefgebieden: Het beoordelen van relevante leefgebieden helpt om een holistisch beeld te krijgen van de situatie en behoeften van de deelnemer. Dit stelt begeleiders in staat om gerichte ondersteuning en interventies te bieden die rekening houden met alle aspecten van het leven van de deelnemer.

Stap 6

6. Casusoverzicht: Het bijhouden van casusoverzichten zorgt voor een systematische registratie van de voortgang van de behandeling. Dit helpt om de effectiviteit van de interventies te evalueren, de voortgang van de cliënt in kaart te brengen en eventuele aanpassingen aan het behandelplan te maken indien nodig.

Stap 7

7. Plan van aanpak: De combinatie van begeleiding, coaching en training stelt deelnemers in staat om persoonlijke groei en professionele ontwikkeling te bereiken. Dit plan van aanpak is ontworpen om de deelnemers te ondersteunen bij het identificeren en overwinnen van obstakels, het opbouwen van hun vaardigheden en het bereiken van hun doelen op een duurzame en effectieve manier.